Paavalinvuoren asukasyhdistys

Tiedote

12.12.2018

Vuosikatsaus 2018

Kuten olette posteistanne huomanneetkin, asukasyhdistys on kokouksessaan 25.11.18 päättänyt elvyttää vanhan perinteen kokoontua Uuden Vuoden aattona leikkikentälle lasten ilotulitukseen klo 20. Valitettavasti yhdistyksellä ei ole rahallista mahdollisuutta kustantaa raketteja, mutta kuten aiemminkin, viritämme tulia kentälle ja toivomme lapsiperheiden tulevan paukuttelemaan yhdessä omia rakettejaan ja tutustumaan toisiinsa! Perinne on ollut jonkin aikaa sammuksissa, mutta koska Paavalinvuoreen on pikku hiljaa taas muuttanut uutta nuorta sukupolvea, olisi hauska saattaa erityisesti heitä perheineen yhteen!

Vuoden alkuviikoilla lähetämme sähköpostitse laskun asukasyhdistyksen vuoden 2019 jäsenmaksusta kaikille jäseniksi liittyneille. Jäsenmaksu on pieni, mutta vain sillä voimme kunnostaa ja hoitaa aluetta, esim. omaa uimarantaamme, jota kunta ei ylläpidä. Onhan sen siisti ja asiallinen kunto kaikkien siellä kävijöiden yhteinen ilo ja nostaa asuinalueemme talouksien arvoa ja alueen viihtyvyyttä. Viime kesänä pystyimme rahoilla rakentamaan ja maalaamaan uimakopin ja leikkikentän kalusteet ja aidankin maalasimme. Tämä työ jatkuu edelleen. Uimarannan palauttaminen alkuperäiseen asuunsa ja leveyteensä sen vallanneesta ruohikosta ei onnistu ilman konetyövoimaa ja ranta tarvitsee myös lisää hiekkaa. Ko. kunnostus kustannetaan jäsenmaksuilla, mikäli niitä saadaan riittävästi. Myös uimarannan ponttoonilauttaa täytyy kunnostaa ja uusia kettinkejä. Kevään tullen se on myös taas vapaaehtoisvoimin ankkuroitava uuteen paikkaan. Jotta meillä olisi eväitä jatkaa rannan kunnostamista yhteistyössä kunnan viranomaisten kanssa, jäsenmaksusi on tärkeä, vaikka et itse pystyisi/haluaisi talkoisiin osallistuakaan.  Jäsenmaksun voit suorittaa sähköisesti näiden sivujen kautta. Kiitos tuestasi jo etukäteen!

Menneenä kesänä siistimme myös uimarannan ja Paavalinvuorentien pientareita raivaamalla lupiineja ja pusikkoja ja karsimalla puita ja tätäkin työtä on jatkettava tulevana keväänä. Toivon mukaan jokainen talous tuntee vastuunsa ja osallistuu aktiivisesti näiden levinneiden vieraslajien hävitykseen oman taloutensa lähipiirissä tulevanakin suvena, sillä talkoojoukon varaan ei resurssipulan vuoksi voi yksittäisten talojen tienpenkkoja  jättää.  Suurkiitos vielä kaikille talkoolaisille, jotka omalla kustannuksellaan auttoivat ko. raivaus-ja sahaustöissä!  Tulokset näkyivät jo selvästi mm. lupiinien kukintojen vähenemisenä pahimmissa paikoissa, kuten rannassa ja leikkikentän tuntumassa. Toimintammehan perustuu talkoisiin ja vapaaehtoistyöhön, eikä kerätyistä jäsenmaksuista makseta mitään palkkioita johtokunnan jäsenille tai muillekaan toimijoille, vaan ne käytetään kaikkinensa yhteisen asuinympäristömme kohentamiseen.

Tulevan vuoden ”kärkihankkeisiin” kuuluu uimarannan lisäksi edelleen tärkeimpänä maisemanhoitotyöluvan mukainen puuston ja pusikon harvennus, jotta saamme palautettua Paavalinvuoren entiseen arvoonsa tasokkaana ja maisemallisesti upeana asuinpaikkana kaikille täällä asuville. Saamamme palautteenkin mukaisesti on tärkeää avata näitä huikeita näkymiä metsältä myös ohikulkijoiden silmän iloksi! Tähän joudumme siis edelleen panostamaan eniten sekä kunnan että asukkaiden yhteisvoimin. Johtokunta pitääkin heti vuoden alussa kunnan kanssa neuvottelun ko. kärkikohteiden täsmällisistä aikatauluista ja –luvista koskien ensi toimikautta. Palaamme asiaan siis kevään korvilla. Nauttikaamme nyt talven rauhasta ja toivokaamme hyviä hiihtokelejä!

Johtokunta

 

Tiedotteet

08.10.2019

Puistometsän kunnostusta

Paavalinvuoressa tehdään puistometsän kunnostusta

06.05.2019

Kevätkokous 16.5.2019

Asukasyhdistyksen kevätkokous pidetään 16.5.2019 kello 18:00

13.12.2018

Vuosikatsaus 2018

Asukasyhdistyksen vuosikatsaus 2018

12.12.2018

Syyskokous 25.11.2018

Asukasyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 25.11.2018 kello 18:00

01.10.2018

Kiitokset talkoisiin osallistuneille

Asukasyhdistyksen johtokunta kiittää kaikkia talkoisiin osallistuneita...